Νέα από το blog μας

12 Βήματα για ένα Επιτυχημένο Marketing Plan στη γεωργία και στα τρόφιμα...


Με λίγη προσοχή και διάθεση παραπάνω, μπορείς να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο σχέδιο marketing για την αγροτική σου επιχείρηση, να επεκταθείς σε επίπεδο πελατών και να αυξήσεις τα κέρδη σου.
Διαβάστε περισσότερα »

Μελετητής; Τι κάνει τελικά αυτός;


Καθημερινά σε παρέες αγροτών αναφέρονται συζητήσεις περί προγραμμάτων και μελετητών.
Διαβάστε περισσότερα »

Επιλαχόντες στα όρια νευρικής κρίσης... - ΝΕΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ


Το θέμα με τους επιλαχόντες έχει γίνει "μπαλάκι"...
Διαβάστε περισσότερα »

Πως να ξεκινήσεις μια επιχείρηση... Μια ανάλυση για προχωρημένους...


Η επιτυχία στην έναρξη μιας επιχείρησης καθορίζεται από πολλούς παράγοντες.
Διαβάστε περισσότερα »

Πληρώνεται η Βιολογική 2017 το Νοέμβριο!


Όπως είχα αναφέρει, όσοι εντάχθηκαν στα νέα βιολογικά φαίνεται πως είναι τυχεροί (όπως έχουμε ξανααναφέρει στο παρελθόν).
Διαβάστε περισσότερα »

Μείωση νιτρορύπανσης: Πολλοί θα αιτηθούν... Θα εγκριθούν;


Σύντομα θα προκηρυχθεί το νέο πρόγραμμα μείωσης νιτρικών. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το περιμένουν για να αιτηθούν την ένταξη τους σε αυτό. 
Διαβάστε περισσότερα »

Video: Τρακτέρ με πιλοτήριο...


Οι γεωργικοί ελκυστήρες εξελίσσονται συνεχώς!
Διαβάστε περισσότερα »

Πότε θα πληρωθούν οι νέοι του 2014;


Οι νέοι αγρότες του 2014 κατέθεσαν φάκελο μέσω των μελετητών τους για να λάβουν την β ή την β&γ δόση μαζί.
Διαβάστε περισσότερα »

Η γεωργία ως μια επιχείρηση που μεταλλάσσεται...


Η πτώση της μικρής οικογενειακής αγροτικής επιχείρησης και η ανατολή των μεγάλων γεωργικών εκμεταλλεύσεων έρχεται σιγά σιγά και στη χώρα μας (αν δεν έχει έρθει ήδη...)
Διαβάστε περισσότερα »

Πώς θα γράψεις ένα μικρό γεωργικό business plan;Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν αυτά τα εργαλεία, χάσιμο χρόνου. Είναι όμως έτσι; Μήπως κάνοντας χρήση τέτοιων εργαλείων προετοιμαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα για το επόμενο βήμα;
Διαβάστε περισσότερα »

Στόχοι και Γεωργία γίνεται;


Σε κάθε τύπο εκμετάλλευσης ένα από τα αρχικά βήματα είναι ο ορισμός των στόχων που θέτει ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων για να επιτύχει τελικά.
Διαβάστε περισσότερα »

5 Καινοτομίες που αλλάζουν τη γεωργία παγκόσμια!Μέσα σε μισό μόλις αιώνα, η αγροτική παραγωγή έχει τριπλασιαστεί. Αυτό οφείλεται στην απόκτηση νέας τεχνολογίας, ακόμα και από μικροϊδιοκτήτες.
Διαβάστε περισσότερα »

Κάποιες διευκρινίσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης...


Σε λίγες μέρες τελειώνει και η διαβούλευση για τα σχέδια βελτίωσης και πολύ σύντομα θα έχουμε και την προκήρυξη με τις αντίστοιχες προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος ανά περιφέρεια.
Διαβάστε περισσότερα »

Αγρότης και site γίνεται;

(https://heathflora.com/)
Ένα καλό site αγορών, παρουσιάζει 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, το μήνυμά και τα προϊόντα σας. Στοιχίζει λίγα γα να το φτιάξεις και να το διατηρήσεις και σε χρόνο και σε χρήμα.
Διαβάστε περισσότερα »

Τυχεροί όσοι μπήκαν στα βιολογικά! Δικαιούχοι και στο νέο πρόγραμμα νιτρικών!Σύμφωνα με το ΦΕΚ το οποίο βγήκε στις 18/09/2017 και αφορά το νέο πρόγραμμα μείωσης νιτρικών φαίνεται πως όσοι μπήκαν στο πρόγραμμα βιολογικής γεωργίας στην τελευταία προκήρυξη είναι "τυχεροί".
Διαβάστε περισσότερα »

Αγροτικό μάρκετινγκ – Πες την ιστορία σου…


Το μάρκετινγκ είναι κάτι παραπάνω από μια απλή πώληση.
Διαβάστε περισσότερα »

Τι μπορεί να μάθει ένας επιχειρηματίας από τους αγρότες;


Οι αγρότες ενώ αγωνίζονται να μεγαλώσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες, από την άλλη διαρκώς προσπαθούν να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους, να φρενάρουν τους μεσάζοντες, αυξάνοντας την αγοραστική τους δύναμη ώστε να «παίξουν» σημαντικά με την τιμή των εμπορευμάτων και τέλος έχουν να αντιμετωπίσουν και τον καιρό με όλα τα απρόβλεπτα.
Διαβάστε περισσότερα »

Ποιοι θα πάρουν δικαιώματα από το εθνικό απόθεμα;Μεγάλος λόγος γίνεται για τα δικαιώματα που θα δοθούν φέτος. Ποιοι όμως είναι αυτοί που θα πάρουν δικαιώματα;
Διαβάστε περισσότερα »

Video: Όταν οι αγρότες σκοτώνουν τα παράσιτα με laser!Η γεωργία σε βιομηχανική κλίμακα σημαίνει την αντιμετώπιση παρασίτων που καταστρέφουν τις καλλιέργειες και χρειάζεται μια λύση βιομηχανικού μεγέθους.
Διαβάστε περισσότερα »

Κόστος γεωργικών μηχανημάτων και εκμετάλλευση - Ποιο είναι το μέλλον;Η συγκομιδή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η δραστηριότητα στα χωράφια είναι στο ζενίθ. Ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο «ήσυχα» όσον αφορά τις αντιπροσωπίες γεωργικού εξοπλισμού… 
Διαβάστε περισσότερα »

ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ η μείωση νιτρορύπανσης 2015 - Λάρισα


Σε λίγες μέρες θα πληρωθεί και το πρόγραμμα μείωσης νιτρικών για το έτος 2015.
Διαβάστε περισσότερα »

Σχέδια Βελτίωσης: Σε διαβούλευση η ΥΑ


Προχωράει η διαδικασία για τα σχέδια βελτίωσης. Από σήμερα και μέχρι 26/9/2017 θα είναι σε διαβούλευση η Υπουργική Απόφαση και ακολούθως θα βγει και η πρόσκληση. 
Διαβάστε περισσότερα »

Τι είναι τα Farmer’s Market;


Μόδα των ημερών ο όρος Farmers Market... Τι είναι όμως τα Farmers Market;
Διαβάστε περισσότερα »

SWOT ανάλυση στη Γεωργία, Μικρή ΑΝΑΛΥΣΗ - Μεγάλες ΙΔΕΕΣ


Αυτό το εργαλείο σχεδιασμού καθορίζει τα «δυνατά» σημεία, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές που υπάρχουν σε μια επιχείρηση και μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο επόμενο βήμα για τις μικρές γεωργικές μονάδες.
Διαβάστε περισσότερα »

Μέχρι 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις συγκομιδής οινοστάφυλων


Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου οι δηλώσεις συγκομιδής για τους αμπελουργούς οινοστάφυλων. Αυτοί πρέπει να φροντίσουν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις συγκομιδής, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Διεύθυνσης Βιώσιμης Φυτικής Παραγωγής - Διεύθυνση Συστημάτων Καλλιέργειας του τμήματος Αμπέλου και Ελαίας του υπουργείου. Το ηλεκτρονικό σύστημα άνοιξε από την 1η Σεπτεμβρίου.

Επικοινωνήστε μαζί μας

home  Ηρώων Πολυτεχνείου 144, 41222, Λάρισα

email 32  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www  www.infoagro.gr

phone  2410551326

Facebook Fans